Privatsak med egen smak

Sangria, fantastiskt spanskt påhitt.

Ja, vad säger man? Typ livsnödvändigt i den här hettan. Svalkande, läskande och minst lika smaskigt som hallonsoda men sällan mer alkoholhaltig än öl, kan även göras helt alkoholfri om sådan variant önskas.

Recepten är en hjärtesak och vissa vägrar ens andas hur just deras familjerecept mixas ihop.

Men sån är inte jag! Så här kommer 3 varianter om ca 1l ni kan använda som grund till er egen favorit.

No 1 Vit Sangria; 6 dl champagne eller cava, 2 dl Cointreau och 2 dl bubbelvatten blandas med is, skivade päron och apelsiner.

No 2 Kryddig röd Sangria; 6 dl torrt rött bordsvin, 2 dl melonlikör, 2 dl bubbelvatten och 2 tsk mald kanel blandas med is, melonbitar och skivade citroner.

No 3 Spritig röd Sangria; 6 dl rött vin, 2 dl brandy och 2 dl fruktsoda blandas med is och skivade apelsiner.

Låt fantasin flöda och smaka er fram! 🙂

20140714-222202-80522488.jpg

Annonser

Om bubbelsblogg

En blogg av och med en bubblig kvinna mitt i livet.
Det här inlägget postades i Mumsigt & Matigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s