…mer apelsiner

Kvällens middag blir apelsinkyckling med vildris och rosmarin, saftig så den smälter i munnen!

4 port
1 hel kyckling ca 1 kg
3 apelsiner
100 gr rumsvarmt smör
2 msk rosmarin
Salt och peppar efter smak

Rör ihop smör, 1 msk krossad rosmarin med zest och saft från 1 apelsin.

Skölj kycklingen, se till att den är ren och fin inuti, klappa torr med hushållspapper. Fyll den med klyftorna av 1 apelsin, salt och svartpeppar.

Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lossa försiktigt kycklingsskinnet från köttet till små ”fickor” och peta in hälften av kryddsmöret, resten smetas runt kycklingen.

Toppa med saft och zest från sista apelsinen, resten av rosmarinen, salt och grovmalen svartpeppar.

Ugnsstekt ca 70 min i 175 grader, ös kycklingen i halvtid. Gör stickprov med kniv i någon tjock del för att kolla att den är klar.

Servera kycklingen med smörskyn som bildats i formen, vildris och grönsaker, enormt gott 🙂

20140103-150057.jpg

Annonser

Om bubbelsblogg

En blogg av och med en bubblig kvinna mitt i livet.
Det här inlägget postades i Mumsigt & Matigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s