Makens hjortskavsgryta

Maken är ju rena rama mästerkocken och skämde bort mig rejält i helgen med Hjortskavsgryta. Något så fruktansvärt gott att ni bara måste smaka;

4 portioner
1 pkt skav (ca 250 gr hjort)
1 liten, finhackad gul lök
2 dl grädde
ca 200 gr grovt skuren svamp
1 dl buljong
2 msk kokt kaffe
1 msk gelé
3 msk soja
1 msk enbär
Salt och peppar efter smak

Fräs skav, svamp och lök. Krydda med soja, salt, peppar, enbär, buljong och kaffe. Låt puttra ihop ca 20 min. Smaka av med gelé och ev mer kryddor innan du tillsätter grädden och låter det puttra ytterligare ca 20 min tills köttet är mört. Servera med pressad potatis eller ris och krispig sallad – himmelskt gott!

20131021-084311.jpg

Annonser

Om bubbelsblogg

En blogg av och med en bubblig kvinna mitt i livet.
Det här inlägget postades i Mumsigt & Matigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s