Slow food

Till kvällen blir det Pulled pork här hemma, enkelt att göra men kräver sin tid i ugnen. Långsamt tillagad och mycket smakrik fläskkarre som är så mör att den mer eller mindre faller isär när den är färdig;

Ingredienser 6 port
1,5 kg benfri fläskkarre
2 skalade, klyftade gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 tsk salt
3 krm chili
3 krm svartpeppar
3 krm paprikapulver
4 dl barbequesås med hickorysmak

Till servering

– coleslaw efter smak
– Salsa
– Franskbröd/portionsbröd
– Strimlad rödlök
– 1/2 kokt/grillad majskolv per person
– jalapenos
– ev pommes eller klyftpotatis men ej nödvändigt

Klappa in kryddor och salt i köttet, lägg det sedan i en gjutjärnsgryta eller lergryta med lök och vitlök runt. Täck med hickorysåsen, lägg på locket och låt sakta kokas ihop, längst ner i ugnen på 125 grader ca 5-6 h. Släpper köttet lätt när du repar med en gaffel är det klart, om inte låt det stå en stund till.

När det är riktigt mört, fördela det med en gaffel så det blandas med såsen. Servera med coleslaw och franskbröd som var och en fyller med kött, salsa, rödlök och andra tillbehör efter personlig smak.

Till efterrätt blir det en ”Budapest stubbe”. Det är en lite lyxigare variant av marrängig rulltårta, fast mer åt bakelsehållet kan man säga.

Ingredienser 6 port
5 äggvitor
2,5 dl socker
2 dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2,5 dl vispgrädde
1 brk konserverade, avrunna mandariner eller 2 dl färska bär
1 msk florsocker

Vispa ihop äggvitor med socker tills det är vitt och fluffigt. Vispa ner hasselnötter, vaniljsocker och kakao.

Bred ut smeten jämt på smörpapper i en långpanna och grädda marrängen i 200gr ugnsvärme ungefär en kvart. Låt svalna och vänd sedan upp den mot ett sockrat smörpapper. Täck marrängen med vispad grädde blandad med mandarinerna eller färska bär och rulla ihop som en rulltårta. Kyl en liten stund. Sikta lite florsocker över ”stubben” innan den skärs i skivor och serveras.

Volia – en lördagsmiddag som heter duga och ger tid över till att pyssla med annat än att bara stå i köket!

Smaklig spis 🙂

Annonser

Om bubbelsblogg

En blogg av och med en bubblig kvinna mitt i livet.
Det här inlägget postades i Mumsigt & Matigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Slow food

  1. Åsa skriver:

    Åh älskar pulled pork! Mummmmmma 🙂
    Kram på dig!

  2. stoffisen skriver:

    Yummie nu blev jag hungrig, igen 🙂

    Kram
    Stoffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s