Rotfruktsgryta med köttkorv

Lovar att det är gott med en rejäl gryta när höstrusket smyger sig på…

Skala 5 potatisar, 3 morötter, en halv kålrot och tärna allt i grova bitar. Koka upp drygt 1 l vatten med några lagerblad, en nypa grovsalt, en nypa hela kryddpepparkorn och 2 grönsaks- eller köttbuljong tärningar.

Lägg i rotfrukterna i den kokande buljongen med med kryddpeppar, salt och lagerblad. Börja med kålrot och morötter för de ska koka längst. Efter knappt 10 min lägger du i potatis. Under tiden skär du 1/3 purjolök och en köttkorv (skinnfri och grovmald med hög kötthalt) grovt, lägg ned det sist i grytan och låt koka tills alla rotsaker är klara, sist tillsätter du purjon och korven. Toppa med hackad färsk persilja innan servering.

Grytan serveras med fördel tillsammans med favoritsenapen och knäckebröd – fantastiskt gott och mättande! 🙂

Annonser

Om bubbelsblogg

En blogg av och med en bubblig kvinna mitt i livet.
Det här inlägget postades i Mumsigt & Matigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rotfruktsgryta med köttkorv

  1. Åsa skriver:

    Älskar korvgryta 🙂 riktigt gott och riktig höstmat 🙂
    Fast jag brukar ha i curry och cremefraiche 😉 javet, de låter wierd, men det är sååå gott 😛
    Puss på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s